Mercedes-Benz EQB

Är du redo för att göra familjens vardag elektrisk?

Njut av friheten. Med räckvidd upp till 419 km klarar den både vardagskörningen och de längre resorna på en enda laddning.

Nya EQB är det givna valet för familjen som vill köra hållbart. Besök oss och upplev en ny dimension av ljudlös premiumkänsla i familjeklassen.

Bekväm och säker körning.

Komfortutrustningen, det funktionella kupékonceptet och de nytänkande säkerhetssystemen i EQB ger en extraordinär eldriven körupplevelse.

Komforten är en paradgren hos EQB: Tack vare det funktionella och flexibla kupékonceptet med upp till sju sittplatser eller upp till 1 710 liters lastutrymmesvolym ger EQB plats för vitt skiftande transportbehov.

Säker på vägarna: De nytänkande körhjälpssystemen i EQB är förutseende, har koll på trafiksituationen och kan varna föraren för risker i givna situationer. Det ökar effektivt skyddet för både personerna i bilen och andra trafikanter. så att du når dina mål avspänt och säkert.

Drömmen blir sann.

Nya EQB förenar Mercedes-EQ-typiska designelement med raka linjer och ett karaktäristiskt uttryck. Med upp till sju säten, generöst bagageutrymme och MBUX multimediesystem kan du uppleva körning med eldrift på ett helt nytt sätt.

Bestäm själv hur du vill ladda din EQB: Bekvämt på hemmaplan med Mercedes-Benz laddbox Home eller via det stora utbudet av offentliga laddningsstationer längs vägen.

  • Upp till 419km räckvidd med enbart eldrift, kilometer (WLTP)[1]
  • Upp till 100kW max. laddeffekt (DC)[1]
  • 32 minuter laddningstid på snabbladdstation[2]

Ladda bilen hemma.

 

Med Mercedes-Benz laddbox Home gör du hemmagaraget till din alldeles egen laddningsstation: Det effektiva växelströmsladdningssystemet laddar din EQB med upp till 11 kW (trefas) – alltså flera gånger snabbare än i ett vanligt eluttag i hemmet.
Med den förfinade laddboxen från innogy (eBox smart eller professional) kan du också enkelt styra eller exportera dina laddningsdata via den tillhörande appen.

Ladda bilen längs vägen.

 

Den digitala tjänsten Mercedes me Charge ger dig tillgång till ett stort antal offentliga laddningsstationer från olika operatörer i hela Europa. Och i de speciella snabbladdstationerna från IONITY laddas din EQB med upp till 100 kW[1], vilket i praktiken innebär att bilen laddas från 10 till 80 procent på 32 minuter[2]. Med sin tillförlitliga ursprungsmärkning garanterar Mercedes-Benz att elen som tankas via Mercedes me Charge kommer från förnybar energi.

[1] Maximal laddeffekt på DC-laddningsstation med matarspänning 400 V, ström 300 A; den maximala laddeffekten beror på olika faktorer, t.ex. omgivnings- och batteritemperatur och batteriets laddningsnivå när laddningen påbörjas.  
[2] Minsta laddningstid från 10 till 80 % under optimala förhållanden på DC-laddningsstation med matarspänning 400 V, ström 300 A; laddningstiden kan avvika beroende på olika faktorer, t.ex. omgivnings- och batteritemperatur och användning av extra sekundärförbrukare som exempelvis värmesystem.

EQB strömförbrukning i kWh/100 km (blandad körning enligt WLTP): 16,2 – 19,7; koldioxidutsläpp i g/km (blandad körning): 0. Utrustning på bilen som visas kan skilja sig från vad som är tillgängligt. Den tredje sätesraden, som ger plats för upp till 7 personer, ingår inte standardutförandet utan är ett tillval mot en extra kostnad. Information kring laddning samt våra förarassistans- och säkerhetssystem återfinns på www.mercedes-benz.se. Den certifierade elektriska förbrukningen avgörs generellt vid maximal AC laddningskapacitet genom att använda en Mode 3-kabel. Det är därför nödvändigt att fordon med ett HV-batteri laddas via en laddbox eller en AC laddningsstation med en Mode 3-kabel för att uppnå en kortare och mer effektiv laddning. Våra förarassistans- och säkerhetssystem är hjälpmedel och befriar dig inte från ditt ansvar som förare. Vänligen notera informationen i instruktionsboken samt systembegränsningarna som beskrivs där. Utrustning på bilen som visas kan skilja sig från vad som är tillgängligt. Med reservation för ändringar, justeringar och skrivfel.

Mikael Olsson Försäljningschef
Marcus Svensson Säljare Mercedes-Benz
Ludvig Nicklasson Säljassistent

Hitta till oss

Öppettider

Måndag - Fredag 09.00 - 18.00
Lördag 11.00 - 14.00
Söndag Stängt
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00
Telefontid service 07.30 - 15.30
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00