Välkommen till en laddbar värld

Idag är varannan såld Kia elektrifierad. När du väljer en elektrifierad Kia kan du vara trygg i ditt val. Inte nog med att vi erbjuder marknadens bästa nybilsgaranti på hela 7 år, flera av våra bilmodeller är testvinnare i oberoende motorjournalistik, tex. Kia Niro Plug-In Hybrid som blev vinnare i Teknikens Världs stora test av laddhybrider 2019.

Välkommen till Otto Olssons Bil och upptäck Kias laddbara bilar.

Kia e-Niros dubbelvinst

I år är det dags igen och denna gång blev det inte helt oväntat dubbelvinst för den fantastiska Kia e-Niro som gick vinnande ur såväl Teknikens Världs som Vi Bilägares stora elbilstester.

 

Läs testen och artiklarna här Teknikens Värld och Vi Bilägare.

 

Kia ska bli ledande elbilsmärke – påskyndar omställningen

Kia avslöjar nu fler detaljer om första fasen i den kommande produktstrategin.
– Sju nya elbilar i flera olika segment ska lanseras till 2027.
– Märkets första dedikerade elbil med internbeteckningen CV lanseras under nästa år och visar Kias nya designspråk.
– Ett komplett modellutbud av elbilar ska tillsammans med ett antal strategiska samarbeten positionera Kia som ett ledande elbilsmärke. 

Kia Motors Corporation presenterade i dag delar av den globala affärsstrategin för elfordon och avslöjar samtidigt en tidig skiss av märkets framtida dedikerade elbilar. Detaljerna om Kias framtida elektriferingsstrategi tillkännagavs av Ho Sung Song, VD och koncernchef, under ett evenemang vid fabriken i Hwasung, Sydkorea.

Förutom ett komplett utbud av elbilsmodeller etablerar Kia ett flertal samarbeten inom elfordon, batteritillverkare och olika mobilitetstjänster för att snabbt möta den växande efterfrågan på elbilar och ta en ledande position på marknaden.

– Kia har sålt mer än 100 000 elbilar i världen sedan introduktionen av den första massproducerade modellen, Kia Ray EV 2011, säger Ho Sung Song, President och CEO Kia Motors.
– Sedan dess har vi introducerat fler elbilar och presenterat planer för att påskynda denna process för de kommande åren. Genom att fokusera vår verksamhet på elektrifiering siktar vi på att elbilar ska stå för 25 procent av vår totala globala försäljning till 2029.

I strategin ”Plan S” som presenterades tidigare i år kommer modellutbudet bestå av 11 elbilar till 2025 (inklusive modeller av de befintliga elbilsmodellerna). Under samma period siktar Kia på att elbilar ska stå för 20 procent av märkets totala försäljning i Sydkorea, Nordamerika och Europa. Sju dedikerade elbilar, som visas upp i en första skiss i dag, kommer att lanseras till 2027.

Den första av dessa lanseras redan under nästa år och går under den interna kodbeteckningen CV. Modellen får högpresterande kör- och laddningsegenskaper tack vare innovativ teknik.
CV introducerar även en ny designriktning, som ska symbolisera märkets övergång till ett elbilsmärke. Designfilosofin omfattar progressivitet, förändring och kontrasterande element.

Den nyutvecklade tekniska plattformen, E-GMP (Electric-Global Modular Platform) är anpassningsbar för olika behov; stadsbilar, bilar optimerade för lång räckvidd och prestandamodeller.

Nya försäljningskanaler och andra affärsmöjligheter utvärderas i och med omställningen, bland annat inom prenumerationstjänster, leasing- och hyra av batterier samt batteriåteranvändning (second-life).

Utbyggnaden av laddinfrastrukturen är en förutsättning för att göra elbilar tillgängliga för fler och Kia fortsätter arbetet inom ramen för olika samarbetsprojekt motsvarande alliansen med snabbladdningsnätverket IONITY på fler marknader.

Kia Ceed SW Plug-In Hybrid vinner Teknikens Världs Stora Bilpris 2021

Den populära laddbara familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid belönas med den prestigefyllda utmärkelsen Teknikens Världs Stora Bilpris 2021.

Det är andra gången Kia vinner priset, och även 2018 var det en laddhybrid som tog hem det: Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid.

I Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid känns de smarta lösningarna igen samtidigt som konceptet med laddhybriddrivlinan finslipats ytterligare.

– Vi är väldigt stolta och glada för utmärkelsen, ett kvitto på att Kia kan det här med laddbara bilar, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden.
– Vårt mål är fler svenskar ska kunna välja laddbara bilar och därmed bidra till minskad klimatpåverkan. Laddhybridkombin Kia Ceed SW Plug-In Hybrid landar för många rätt ekonomiskt, inte sällan via privatleasing till en månadskostnad.

Tio bilar gjorde upp i finalen, men det var Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid som till slut tog hem segern.

Juryns utlåtande om vinnarbilen:
”I stenhård konkurrens där finalutmanarna överglänser varandra sticker den vardagliga Kia Ceed SW Plug-In Hybrid ut ur mängden. Praktisk, funktionell, säker, ekonomisk och framförallt rätt miljömässigt år 2021 balanserar bilen sig säkert ända fram till förstaplatsen. Kia Ceed SW Plug-in Hybrid är alltid redo som en hjälpsam extra familjemedlem – med rätt räckvidd till rätt pris!”

Reportaget Teknikens Världs Stora Bilpris 2021 publiceras i nr 1/2021.

Hitta till oss

Öppettider

Måndag - Fredag 09.00 - 18.00
Lördag 11.00 - 14.00
Söndag Stängt
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00
Telefontid service 07.30 - 15.30
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00