T-klass.Concept EQT .

Eldrivet i ny klass från Mercedes-Benz

.
Nu kommer ett helt nytt koncept från Mercedes-Benz: T-Klass och den helelektriska varianten EQT. Kompakta sjusitsiga minivans med premiumkänsla för människor med en aktiv livsstil.
Concept EQT är inte bara en ny elbil från Mercedes-Benz, det är också en bil som visar hur en helt ny klass kommer att se ut.
Läs mer om EQT här

 Nya Vito.

Med bränslesnålare motor, kamerabackspegel och nya säkerhetsfunktioner.

Nu har nya uppdaterade Mercedes-Benz Vito visats. Den tyska skåpbilen kommer bland annat att få samma motorgeneration som Mercedes-Benz E-Klass.

Tillsammans med 9-växlad automatlåda sänker det förbrukningen med upp till 13 %. Bilen får också innerbackspegel med kamera och en mängd nya säkerhetsfunktioner. Däribland den adaptiva farthållaren DISTRONIC.

Läs mer här om Nya Mercedes-Benz VitoHåkan – får ditt företag i rullning!

Med känsla för skräddarsydda lösningar och fokus på långsiktiga kundrelationer har Håkan Rosenberg, säljare för transportfordon hos oss på Otto Olssons Bil, satt många företagsbilar i rullning

– Jag jobbar främst med våra företagskunder, berättar Håkan. Många av dem är hantverkare och har ett stort behov av en specialanpassad bil med plats för verktyg och material som de behöver i jobbet. Jag får inblick i väldigt många olika verksamheter och lär mig nya saker varje dag! Efter ett möte med kunden tar Håkan fram ett förslag på en transportbil som matchar kundens önskemål; både när det gäller utseende, utrustning, funktion och prisbild.

– Jag ser det som ett samarbete med kunden där vi gemensamt diskuterar oss fram till den bästa lösningen. Att kunden blir nöjd är det viktigaste för mig! Det är fantastiskt roligt när man känner att det “klickar” med kunden, att bygga långsiktiga kundrelationer är en otroligt viktig del av mitt jobb.

När alla detaljer diskuterats och ordern har lagts, levereras transportbilen till oss på Otto Olssons Bil; en del av utrustningen är färdigmonterad medan en del monteras på plats hos oss.

– När du som kund hämtar din nya bil är den fix färdig! säger Håkan glatt. Med full utrustning, företagslogotyp och alla detaljer, så att du är helt redo att rulla ut på vägarna, på väg mot nya uppdrag!

Transportbilen för dig

Var och en av våra kunder har en vardag med högst individuella krav. Och eftersom kraven ständigt förändras så har vi transportbilar i många olika versioner och utförande.

En bra transportbil kan inte ta över ditt arbete helt, men den kan göra det betydligt enklare. Oavsett vilken bransch du jobbar i.

Mercedes-Benz transportbilar har ett stort urval av motorversioner, längder, takhöjder, lastkapacitet och ett omfattande utbud av grundutrustning och tillval för olika användningsområden.

Välkommen in!

Sprinter med växtkraft

Oskar Rosberg äger och driver Växtkraft Rosengården i Skåne Tranås tillsammans med sina kollegor Peter Hjelm  och Joakim Svensson. Verksamheten består av tre delar. Vi har en trädgårdsbutik, en plantskola och entreprenadverksamhet, som är den del som växer mest.

–  Vi tre tog över företaget 2018. Idag har vi  40-talet medarbetare och vår omsättning har ökat ordentligt, berättar Oskar. Vi utför uppdrag över hela Skåne. Det kan vara allt från att plantera 600 träd vid ett nytt köpcentra, sköta parker eller grönytorna i ett bostadsområde, anlägga innergårdar, sköta gatuträd och liknande.

– När vi tog över och det var dags att se över transportbilarna kände vi att vi ville förnya och förbättra. Vi jämförde alternativen på marknaden och insåg ganska snabbt att med Mercedes-Benz service- och leasingavtal, så blev det mer ekonomiskt. Man vet exakt vad det kostar varje månad och får hjälp direkt om man behöver det.

– Vi valde att köpa våra transportbilar av Håkan på Otto Olssons Bil, inte bara för att det är lokalt och nära till hands om vi behöver något, utan även för att vi känner oss trygga att göra affärer med företaget. Det är ett företag som funnits länge och de vet vad de gör och de gör det bra! Produkterna, servicen och människorna på företaget gjorde att valet enkelt föll på Otto Olssons i Tomelilla.

– Idag har vi fyra nya Sprinter och vi har redan beställt fler som är på väg in, tillsammans med en ny Vito.


Bra kommunikation och ett gott förtroende

Ett bra samarbete som bygger på bra kommunikation och ett gott förtroende. Att vi på Otto Olssons Bil dessutom erbjuder smarta service- och transportlösningar gjorde valet av bilhandlare enkelt för Kennet Andersson, som driver byggföretaget Mäster Bygg AB i Hörby.

– Jag har haft kontakt med säljaren Håkan sedan lång tid tillbaka, berättar Kennet från Hörby. När han började på Otto Olssons Bil i Tomelilla hängde jag med! Vårt samarbete har fungerat så bra hela tiden, han är trovärdig och vi har en bra dialog.

Håkan Rosenberg är en av våra säljare som arbetar med försäljning av transportbilar. Genom oss på Otto Olssons Bil har Kennet köpt flera av företagets transportbilar. Bilarna är ett viktigt redskap för att verksamheten ska fungera, menar Kennet.

– Idag har vi fyra bilar i företaget som är köpta genom Otto Olssons. För oss är det viktigt att ha rätt bil som funkar och ser bra ut, det är både en förutsättning för att nå våra kunder och ger ett viktigt intryck av företaget.

När det är servicedags för Mäster Byggs bilar erbjuder vi något som Kennet lyfter fram som en stor fördel: – Vi behöver sällan köra till Tomelilla för service – det kommer helt enkelt en servicekille till Hörby som plockar upp vår bil och lämnar en lånebil på plats. Som företag är vi beroende av att hela tiden vara i rullning, vi kan inte stå still, därför är det riktigt bra att Otto Olssons erbjuder en sådan här lösning!

–Jag känner mig alltid väldigt välkommen hos Otto Olssons Bil, det är en trevlig miljö att besöka. Jag kan verkligen rekommendera både andra företagare och privatkunder att vända sig till Otto Olssons Bil – det har jag förresten redan gjort!

Håkan har ordnat med bilar till bägge mina töser och jag rekommenderar ofta andra företagare att kolla in sortimentet som har mycket att erbjuda.


Tillväxt som ger tillökning

För att kunna tacka ja till fler jobb till sitt växande företag, Buhres städ, tog Jessica Buhre steget och investerade i början av året i två skåpbilar av märket Mercedes Citan från oss på Otto Olssons Bil. Nu i dagarna har Jessica beställt sin tredje bil – något vi ser som ett bra betyg från en nöjd kund.

– Jag är väldigt glad för mina bilar och det underlättar arbetet för mina anställda som slipper använda sina egna bilar där det kan bli trångt med utrymmet. Nu får vi istället plats med all den utrustning vi behöver, berättar Jessica. Vi har en tredje anställd på ingång och häromdagen la jag in ännu en beställning på en ny bil från Otto Olssons Bil. Jag är så nöjd med mina två tidigare så det var aldrig frågan om att vända sig någon annanstans.

Jessica valde att satsa helhjärtat på sitt företag i våras efter att ha drivit det på deltid i sju år dessförinnan. Tillsammans med hennes två, snart tre anställda, kan hon ses runt om i bygden i sina snyggt stripade Mercedes Citan, en skåpbil som passar städfirmans behov perfekt. I och med den stora lastutrymmet får de plats med både den mindre städutrustning och de större apparaterna som dammsugare och golvskurmaskin.

– Bilarna underlättar inte bara transporten av oss och vår utrustning utan fungerar också som vår marknadsföring. Vårt företagsnamn och vår logga står stort på båda sidor av bilen och syns tydligt när vi kommer körandes. Jag marknadsför mig faktiskt inte alls på annat sätt utan får alla mina kunder från rekommendationer och genom att synas med bilarna, skrattar Jessica.

Vår försäljning av skåpbilar till Jessica resulterade inte bara i en nöjd kund med två nya bilar. Även vi i vår tur har blivit nöjda kunder då Jessica och hennes team numera sköter vårt företagsstäd. Något de utför med bravur.

Hitta till oss

Öppettider

Måndag - Fredag 09.00 - 18.00
Lördag 11.00 - 14.00
Söndag Stängt
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00
Telefontid service 07.30 - 15.30
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00